Kristin Malmborg
Cellist  

Projekt

Här finner ni mina olika projekt och aktuella program.  

AKTUELLA PROGRAM
Folder med aktuella program för nedladdning
Programforslag_folder 21:22.pdf (4.52MB)
AKTUELLA PROGRAM
Folder med aktuella program för nedladdning
Programforslag_folder 21:22.pdf (4.52MB)

Kontakta mig gärna för mer information eller bokningsförfrågan!


Blånande berg och djupa skogar

Svenska pärlor för cello och piano med poetiska inslag, med pianisten Henrik Berg

Vi vill uppmärksamma oupptäckta eller mindre kända verk i den svenska musikskatten. Ett program som förmedlar kärlek till naturen, glädjen i livet och medmänsklighet. Det manar till eftertanke men också livsglädje och förnöjsamhet.
Ni kommer att höra verk av bland annat Atterberg, Rangström och Wirén, och poesi av några av våra främsta diktare. Tryck här för lyssningsexempel!


 

Eld och passion!

Spanska och sydamerikanska tongångar med pianisten Henrik Berg. 

 En konsertföreställning med rytmer och toner av bland annat tango, flamenco och spanska sånger.
Vi dyker djupt in i det spanska och spelar musik i gränslandet mellan det klassiska och det folkliga.
Albeniz, Granados, De Falla och Piazzolla är en del av de kompositörer ni kommer att få uppleva!

Sedan premiären hösten 2016 har konsertföreställningen spelats i Stockholm, Hamburg, Borlänge, Rättvik, Härnösand, Karlskrona, Sjösås, Rasbo, Älvsbyn, Helsingborg, Ydre och Fristad.

Se och lyssna på filmer från konserten här!

AuroraPolaris
Cello och Gitarrduo

AuroraPolaris Duo


Den svenska cellisten Kristin Malmborg och den kanadensiska gitarristen Timothy Phelan  överbryggar Nordatlanten med sina instrument och sitt artisteri för att belysa originalverk för cello och gitarr, som kompletteras av deras egna bearbetningar av välkända favoriter som sträcker sig från Schubert och Saint-Saëns till Piazzolla och Beatles.

Timothy Phelan, kanadensisk gitarrist, kompositör och arrangör har framträtt som solist såväl som kammarmusiker i Kanada, USA, Mexiko, Kuba, Martinique, Europa och Skandinavien. Vid 18 års ålder gjorde han sin första CBC-inspelning (Radio Kanada) som solist med Québec Symfoni Orkester, och har sedan dess kunnat höras och ses som både kammarmusiker och konsertsolist på CBC TV och radio, Franska Radion, Karibiska Radion, Kubanska Radio/TV och Radio Mexiko. Han är regelbundet inbjuden som solist, dirigent, lärare och föreläsare på Internationella gitarrfestivaler i Kanada, USA, Mexiko och Europa. Tim är också en dedikerad lärare och undervisar vid både Brock Universitet och Mohawk högskola.


Duo Malmborg/Nakamura


Duon har spelat ihop sedan musikhögskoletiden och är ständigt nyfiken på att testa ny repertoar! Se aktuella programförslag i det nedladdningsbara dokumentet!

Asuka Nakamura är utbildad och diplomerad pianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och belönades för sina studier med jetongmedalj. Hon är flertalet prisad i internationella tävlingar, bland annat i Ljunggrenska tävlingen och Nordic Piano Competition i Danmark.
Asuka är en flitigt engagerad kammarmusiker men spelar även solo och Sverige har hon framträtt flera pianokonserter och 2010 var hon solist med Västerås Sinfonietta i Mendelssohn Pianokonsert nr. 1. Asuka arbetar också som instuderare vid Mälardalens högskola i Västerås.