Kristin Malmborg
Cellist  

Biografi

Kristin Malmborg är utbildad cellist på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhochschule i Stuttgart och diplomerad vid Frederic Chopin Akademin i Warszawa.

En filtigt engagerad kammarmusiker som spelat på kammarmusikfestivaler såsom Örnsköldsviks kammarmusikfestival, Montecatini piano festival i Italien, Sundsvalls kammarmusikfestival och Gotland chamber music festival.
Den egna föreställningskonserten ”Eld och Passion” som hon spelar med pianisten Henrik Berg har spelats 25 gånger runtom i Sverige!
Förutom i Sverige har hon även spelat i kammarmusikkonserter i Kanada, Polen, Tyskland, Italien och England.
Som frilansande cellist spelar hon regelbundet med flertalet av Sveriges orkestrar såsom Västerås sinfonietta, Kungliga Filharmonin i Stockholm, Nordiska kammarorkestern, Camerata Nordica och Svenska Kammarorkestern i Örebro, med vilka hon också medverkat på flertalet turnéer till bland annat New York, Wien, Bergen och flera städer i Frankrike och Tyskland. 2008 och 2009 var Kristin medlem av UBS Verbier Festival Orchestra.
2008 spelade även Kristin som medlem i celloensemblen “Cellonet” med vilka hon konserterade i Radziejowice i Polen och på den nutida festivalen “Warsaw Autumn”.
Hon har även spelat med artister såsom Anders Ekborg (julturnéer 2014-2016) och Patrik Isaksson.

Kristin är också engagerad i undervisning och driver sedan 2014 Östermalms Celloakademi.